Floridienne doet het goed en ook slecht

Floridienne Chimie in Ath (Foto Belga) ©image globe

De holding Floridienne prestenteert sterk uiteenlopende halfjaarcijfers, net omdat de verschillende activiteiten erg verschillend presteerden voor de eerste zes maanden. En dat zal ook het geval zijn voor de rest van het jaar.

Floridienne is een industriële holding, actief in drie domeinen: chemie, voeding en 'life sciences'. Vooral die laatste tak deed het goed het eerste halfjaar en de enige die een positief operationeel resultaat kon voorleggen.

De omzet van de chemiepoot daalde met 18 procent, als gevolg van de volumedaling in de bouwsector, zo staat in het halfjaarbericht. De winst die er vorig jaar nog was (1,4 miljoen), veranderde in een stevig tekort van 3,9 miljoen en dat heeft alles te maken met de daling van de prijzen voor cadmium en nikkel en de stevige daling van de vraag naar lood, zo klinkt het. Voor het tweede halfjaar rekent Floridienne niet op beterschap.

De tak voeding kon zijn omzet handhaven, zelfs lichtjes verhogen met 2,3 miljoen tot 54,6 miljoen. Het resultaat was marginaal (0,3 miljoen) beter dan in 2011 maar bleef wel 1,0 miljoen negatief. De omzetverbetering verklaart Floridienne door het doorrekenen van hogere grondstofprijzen. Voor de rest van het jaar toont de groep zich optimistisch.

'Life sciences' ten slotte zag zijn omzet exploderen van 3,1 naar 23,9 miljoen euro, maar dat is uiteraard geen gevolg van interne groei maar van de overname van Biobest. Het resultaat van deze divisie mag er ook wezen, want dat ging van een klein verlies naar 1,3 miljoen winst.

 

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud