Advertentie

Lanxess schroeft voorspellingen terug

©Foto Lanxess

Het Duitse chemiebedrijf Lanxess stelt dat zijn voorspelling van 1,4 miljard euro ebitda in 2014 niet langer realistisch is. Voor 2013 gaat Lanxess nog uit van een ebitda van 700 à 800 miljoen euro.

Lanxess kondigde de voorbije maanden al meermaals besparingen aan, ook in België, en nu meldt de chemiegroep naar aanleiding van de resultaten voor het tweede kwartaal, dat 2013 'challenging' blijft. De voorspelling van 1,4 miljard euro ebitda, of bedrijfskasstroom, in 2013 lijkt hierdoor niet langer haalbaar.

De omzet van Lanxess daalde in het tweede kwartaal met 12 procent tot 2,1 miljard euro, tegenover een jaar geleden. De ebitda kelderde zelfs met 45 procent tot 198 miljoen euro. Omdat Lanxess geen verbetering verwacht in de tweede helft van het jaar gaat het nog uit van 700 à 800 miljoen euro ebitda voor 2013. Eerder schoof Lanxess ongeveer 1 miljard euro als doelstelling naar voor.

De winstwaarschuwing komt er volgens Lanxess omdat veel van hun klanten hun stocks afbouwen en bestellingen uitstellen. Dit zou vooral het geval zijn in Azië. Bovendien is het consumentenvertrouwen in Europa niet goed. 'Het is dan ook evident voor ons dat andere markten belangrijker zijn voor ons, zoals Brazilië en China', stelt Lanxess-CEO Axel Heitmann.

Of dit betekent dat Lanxess nog verder zal snoeien in België, is nog de vraag. De chemiegroep besliste onlangs 45 jobs te schrappen in Kallo. Lanxess heeft ook nog een productievestiging in Zwijndrecht, samen goed voor 1.450 werknemers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud