Solvay verkoopt Eco Services voor 660 miljoen euro

©Bart Dewaele_SOLVAY

Solvay verkoopt zijn divisie Eco Services aan een private-equitygroep. Eco Services recycleert zwavelzuur, een bijproduct van olieraffinaderijen, en zet het om tot producten die bruikbaar zijn in loodvrije benzine, autobatterijen en voor het bleken van papier.

Solvay zette de divisie in februari te koop. Vijf maanden later gaat die de deur uit tegen een waardering van 660 miljoen euro, wat overeenkomt met meer dan 8 keer de ebitda.

Eco Services, met enkel activiteiten in de VS, haalde vorig jaar 288 miljoen euro omzet. Het bedrijf werd 130 jaar geleden opgericht in San Francisco en kwam in 1987 in handen van Rhodia, het Franse bedrijf waar Solvay enkele jaren geleden de hand op legde.

'De divisie is een kaskoe', zei CEO Jean-Pierre Clamadieu in februari. 'Maar de groeimogelijkheden zijn beperkt. We kunnen de middelen die vrijkomen beter investeren in andere activiteiten die sneller groeien.'

'De verkoop van Eco Services kadert in het transformatieprogramma dat Solvay heeft ingezet. Die transformatie begon met de verkoop van de farma-afdeling, gevolgd door de miljardenovername van Rhodia en de joint venture met INEOS.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud