Advertentie
Advertentie

Tessenderlo krikt winstprognose op

Het chemiebedrijf Tessenderlo trekt zijn jaarprognose voor 2014 op. De recurrente bedrijfskasstroom zal dit jaar 'licht hoger' uitkomen dan vorig jaar. 'Dankzij de landbouwactiviteiten en kostenbesparingen', klinkt het.

'We kenden een sterke start van het jaar. De operationele prestaties tijdens het eerste kwartaal overtreffen onze verwachtingen', staat te lezen in de trading update van Tessenderlo Group. De omzet en de recurrente bedrijfskasstroom van de drie resterende kernactiviteiten steeg het voorbije kwartaal met respectievelijk 3,8 procent (tot 367 miljoen euro) en 33,8 procent (tot 39,7 miljoen euro).

Het management verwijst daarbij onder andere naar de hogere productievolumes van meststoffen en naar de zachte winter in Europa, wat goed nieuws voor de verkoop van kunststofbuizen voor de bouwsector. Dat alles werd evenwel deels gecompenseerd door de omzetdaling in de divisie Akiolis (ophaling en verwerking van slachtafval) en Gelatine.

Voor het volledige boekjaar rekent het management op een 'licht hogere rebitda'. In februari bij de voorstelling van de jaarresultaten ging die nog uit van een rebitda 'in lijn met die van vorig jaar'. Beleggers tonen zich tevreden over die iets optimistischer outlook: Tessenderlo gaat op Euronext Brussel ruim 5 procent hoger en noteert nu al ruim 30 procent boven het dieptepunt van december, toen het aandeel naar het laagste peil in twintig jaar weggleed.

Tessenderlo Group is sinds de zomer van vorig jaar voor 27,6 procent in handen van Picanol. Intussen is Luc Tack, hoofdaandeelhouder en CEO van Picanol, ook co-CEO van Tessenderlo. De twee bedrijven publiceren hun resultaten op dezelfde dag.

Picanol meldt dat de omzet in het eerste kwartaal met 23 procent is gedaald tot 111,8 miljoen euro door 'de sterke afkoeling van de wereldwijde weefmachinemarkt en de dure euro'. Luc Tack had daar twee maanden geleden al voor gewaarschuwd. Picanol verwacht dat de omzet in de eerste jaarhelft in lijn zal liggen met die van twee jaar geleden. Dat zou tegenover 2013 een omzetdaling met ongeveer een derde betekenen.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud