Vervenreus Akzo Nobel zet mooi resultaat neer

Het hoofdkwartier in Amsterdam ©Foto AkzoNobel

Akzo Nobel, ’s werelds grootste producent van verven, kon het tweede kwartaal winst en omzet merkelijk verbeteren. Voor de nabije toekomst blijft de Nederlandse groep voorzichtig.

Het tweede kwartaal steeg de omzet met 8 procent tot 4,41 miljard euro. De bedrijfskasstroom of EBITDA volgde de ontvangsten op de voet en steeg even sterk tot 593 miljoen euro.

Met die cijfers klopt Akzo Nobel vlotjes de verwachtingen van de analisten. De gemiddelde prognose ging uit van 565 miljoen winst en een omzet van 4,32 miljard euro.

De groep zegt dat ook het ‘verbeteringsprogramma’ dat in oktober vorig jaar van start ging, op koers zit. Sindsdien verlieten al 1.000 mensen het bedrijf. De operatie moet dit jaar 200 miljoen euro opleveren.

Over de toekomst blijft Akzo Nobel vaag. ‘Onze bezorgdheid gaat naar het recessierisico in Europa, een trager dan verwacht herstel van de vastgoedmarkt in de VS en een mogelijke vertraging van de economie in Azië', klinkt het in een persbericht.

Bij de voorstelling van de resultaten van het derde kwartaal in oktober belooft de groep een ‘strategische update’ te geven. Akzo Nobel telt in ons land 5 vestigingen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud