Advertentie

Omega Pharma schort verkoop gsm-chip op

Omega Pharma-topman Marc Coucke bij de voorstelling van de gsm-chip (foto belga)

De distributeur van geneesmiddelen en verzorgingsproducten Omega Pharma schort de verkoop van de E-Waves Phone Chip aan apotheken en farmagroothandels op. De chip, die het thermisch effect van gsm-gebruik moest neutraliseren, heeft niet het gewenste effect. Topman Marc Coucke excuseert zich voor de opschudding en gaat ontevreden kopers vergoeden.

(tijd) - Omega Pharma maakte de lancering van de gsm-chip vorige week dinsdag bekend. Het product ontlokte terstond sceptische reacties. Omega Pharma had zich gebaseerd op 'uitgebreid klinisch onderzoek verricht door de uitvinders van de E-Waves Phone Chip'.

Vanwege de opschudding en het ongeloof over de werking van de chip besloot Omega Pharma 'de thermische testen te herhalen op objectieve en reproduceerbare wijze'. Uit de eerste resultaten blijkt nu dat de chip het thermische effect van gsm-gebruik licht vermindert, 'doch niet in de mate van vroeger getoonde resultaten'. Op basis hiervan en ook rekening houdend met de kritiek van artsen en professoren besloot Omega Pharma de verkoop van de chip aan apotheken stop te zetten. Ontevreden gebruikers kunnen via de website www.ikbelveiliger.be vanaf vandaag/maandag 12 uur terugbetaling verkrijgen.

'Vermits de aanpak van de persconferentie vorige week dinsdag niet in verhouding stond met de momenteel reproduceerbare informatie, wensen Omega Pharma en Marc Coucke zich te excuseren voor de ontstande opschudding', meldt een persbericht van de vennootschap.

Volgens onze informatie nam de raad van bestuur van Omega Pharma het heft in handen in deze zaak. Geruchten doen de ronde dat de raad vandaag bijeenkomt rond het voorval.

Men kan zich afvragen of deze zaak consequenties zal hebben voor de positie van Marc Coucke als gedelegeerd bestuurder van het bedrijf. Coucke bezit 30,86 procent van de groep.

KL/MS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud