AB InBev krijgt uitstel voor Modelo-deal

Foto AFP

Bierbrouwer AB InBev en de Amerikaanse Justitie (DoJ) hebben van de rechter toestemming gekregen om langer te onderhandelen over de overname van Corona-brouwer Grupo Modelo. De nieuwe deadline is 9 april.

Beide partijen hadden eerder deze maand om het uitstel gevraagd. Aanvankelijk zou de zaak op 19 maart voor de rechter zijn gekomen en dan was het onduidelijk of AB InBev groen licht zou gekregen hebben voor de overname.

Maar de gesprekken tussen 's werelds grootste brouwer en het DoJ lijken in de goede richting te gaan. In een mededeling is sprake van 'aanzienlijke vooruitgang' op weg naar een schikking. Daarom hadden ze om uitstel gevraagd. Een rechter in Washington heeft de onderhandelaars nu tijd gegeven tot 9 april.

De autoriteiten in de VS zijn bang dat een integrale overname van Grupo Modelo door AB InBev de concurrentie op de Amerikaanse biermarkt te sterk beperkt. Om aan die bezorgdheid tegemoet te komen, heeft AB InBev voorgesteld om alle Amerikaanse activiteiten van Modelo over te hevelen naar Constellation Brands. Die wordt daarmee de facto een nieuwe speler op de biermarkt in de VS.

Piedras Negras

De DoJ is op zich tevreden met die tegemoetkoming, maar wil nu zeker zijn dat Constellation Brands op eigen benen kan staan. De brouwerij in het Mexicaanse Piedras Negras, die AB InBev aan Constellation wil verkopen, is nu namelijk nog niet groot genoeg om de hele Amerikaanse markt te bevoorraden.

De DoJ wil nu weten of de uitbreidingsplannen voor de brouwerij dat probleem verhelpen. Bij wijze van overbruggingsmaatregel zou AB InBev nog even bijspringen om te verzekeren dat de Modelo-merken ten allen tijde beschikbaar blijven in de VS.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content