Advertentie

AB InBev-topman ziet loon verder dalen

AB InBev-topman Carlos Brito - Foto Bruno Fahy

AB InBev-topman Carlos Brito heeft zijn totale loonpakket over 2011 verder zien dalen in vergelijking met een jaar eerder. Zonder rekening te houden met aandelenopties kwam de combinatie van vast en variabel loon uit op 2,49 miljoen euro. In 2009 verdiende Brito nog drie keer zoveel. Dat blijkt uit het jaarrapport van de biergigant dat donderdag online verscheen.

Het basisloon van Brito kwam uit op 1,16 miljoen euro. Dat is de basis voor de berekening van het variabele, prestatiegebonden gedeelte van zijn vergoeding. Over 2011 heeft hij recht op een bijkomende vergoeding ter waarde van 106 procent van zijn basisloon, of 1,33 miljoen euro. In principe kan dat oplopen tot 300 procent.

De lonen van de andere leden van het topmanagement worden niet apart gegeven. In totaal verdienden ze met hun twaalven een vast loon van 6,19 miljoen euro en een variabele vergoeding van 6,46 miljoen euro, volgens dezelfde berekeningssleutel als die voor Brito.

In 2009 stak Brito in zijn eentje nog 7,37 miljoen euro aan vaste en variabele verloning op zak. Dat had hij vooral te danken aan de snelle aanpak van de schuldenberg die was ontstaan na de overname van Anheuser-Busch. Veel van de parameters die zijn variabele vergoeding bepalen, zijn gelinkt aan het bereiken van bepaalde mijlpalen in die financiële prestaties.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud