Advertentie

Aldi ziet af van zondagopeningen in winkels aan de kust

Foto Belga ©BELGA

De vakbondsactie bij de Aldi-centrale in Roeselare is zopas afgelopen. Dat geeft de bediendevakbond LBC-NVK donderdagmiddag mee. Volgens de bond ziet de supermarktketen af van zijn plannen om twaalf winkels aan de kust ook op zondag open te houden.

De actie aan de hoofdzetel van de Aldi-distributiecentrale voor West-Vlaanderen, het Meetjesland en Henegouwen was afgelopen nacht gewoon doorgegaan. 'De hele nacht werden de poorten geblokkeerd. Ook de chauffeurs hebben zich solidair getoond met de actie', aldus Erika Lambert van LBC-NVK.

De werknemers protesteerden er tegen de plannen van de regionale directie om de winkels ook op zondag te openen. De centrale in Roeselare bevoorraadt 73 Aldi-filialen, waar meer dan 800 mensen werken. Gisteren bleven de deuren van een tiental Aldi-filialen aan de kust de hele dag dicht. Ook enkele winkels in onder meer Roeselare en Kortrijk gingen niet open. Enkel de winkels in Middelkerke en De Panne bleven open. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor de winkels die door gebrek aan bevoorrading noodgedwongen dicht bleven.

De directie van Aldi wilde de winkels aan de kust op zondagen tijdens het toeristisch seizoen open houden omwille van de zware concurrentie. 'Maar Aldi kan sterke cijfers voorleggen', zei Lambert gisteren al. 'We zien dus geen redenen om de werkdruk te verhogen.' 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud