Alken-Maes sust onrust over toekomst Affligem-brouwerij

©RV

Alken-Maes, de Belgische brouwer in handen van het Nederlandse Heineken, ontkent bij monde van woordvoerder Lars Vervoort dat hij plannen heeft om de productie van het abdijbier Affligem van Opwijk naar Alken te verhuizen. Daarover was speculatie ontstaan nadat bekend raakte dat er nu ook in Alken Affligem wordt gebrouwen om de stijgende vraag bij te houden.

Het weekblad Trends meldde dat er in Alken nu ook Affligem gebrouwen wordt. Dat is nodig omdat in de productievestiging in Opwijk al de maximale productiecapaciteit van 200.000 hectoliter is bereikt. Het bier is echter enorm populair in Frankrijk, waar het door Heineken wordt uitgespeeld als concurrent voor Leffe, in handen van AB InBev. Om de vraag te kunnen bijhouden, heeft de brouwer extra productiecapaciteit in Alken ingeschakeld om meer Affligem te kunnen brouwen.

Die beslissing zorgt echter voor onrust bij het personeel in Opwijk. Trends becijferde dat Alken een productiecapaciteit heeft van 2 miljoen hectoliter, waarvan nu slechts 1,4 miljoen hectoliter wordt benut. In theorie zou dus de volledige productie kunnen overgeheveld worden, vooral omdat er geen uitbreidingsmogelijkheden meer zijn in Opwijk.

Vervoort ontkent echter dat een dergelijke operatie op tafel zou liggen. 'Dat is pure speculatie, die absoluut niet aan de orde is', zegt hij. 'Deze beslissing heeft louter en alleen te maken met het succes van Affligem waar een snelle oplossing voor moest gevonden worden.' Vervoort stipt aan dat het bier niet enkel in Frankrijk gretig aftrek vindt. Ook in Spanje en Italiƫ zou Affligem dubbelcijferige groeicijfers kunnen voorleggen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud