Belg aan het hoofd van McCain

De Belg Dirk Van de Put wordt vanaf 1 juli de nieuwe CEO van het Canadese frietbedrijf McCain. Hij volgt er Dale Morrison op, die het bedrijf verlaat om een durfkapitaalfonds uit de grond te stampen. Van de Put werd in mei vorig jaar aangetrokken, specifiek met de bedoeling het roer over te nemen van Morrison.

Van de Put, van opleiding dierenarts, werd weggeplukt bij het farmabedrijf Novartis, waar hij aan het hoofd stond van de divisie voorschriftvrije geneesmiddelen. Voordien deed hij ervaring op bij verschillende voedingsbedrijven. Hij werkte voor Coca-Cola in Puerto Rico en Brazilië, om dan over te stappen naar Mars. Voor die snoepfabrikant bekleedde hij meer dan 10 jaar verschillende functies in marketing en algemeen management in België, Puerto Rico en Argentinië. Voor zijn overstap naar Novartis bouwde hij een carrière uit bij de Franse zuivelgroep Danone, waar hij vertrok uit een topfunctie bij de 'Americas Division'.

Zijn diploma's haalde Van de Put nog in ons land, met een diploma in diergeneeskunde van de Universiteit van Gent en een MBA van de Universiteit van Antwerpen. Sindsdien is de man echter een ware globetrotter geworden. Dat blijkt ook uit zijn talenkennis. Van de Put spreekt volgens McCain 'vloeiend' Engels, Nederlands, Frans, Duits, Portugees en Spaans. Hij verhuisde vorig jaar van Miami naar Toronto om zijn nieuwe functie op te nemen.

Met zijn overstap krijgt Van de Put een bedrijf onder zijn hoede dat 20.000 mensen in 50 productievestigingen wereldwijd tewerkstelt. Samen is dat goed voor een omzet van zo'n 6 miljard Canadese dollar (4,2 miljard euro). Het bedrijf is in familiehanden. Voorzitter is Allison McCain, neef van oprichter Wallace McCain, die vorige maand overleed.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content