Brugse Zot-brouwer verdubbelt capaciteit

©na

De Brugse brouwerij De Halve Maan gaat voor eind mei haar productiecapaciteit verdubbelen door de installatie van vier nieuwe biertanks, met een inhoud van elk 38.000 liter. De investering van 1,2 miljoen euro moet de capaciteit van de brouwerij in het historische hart van Brugge op 45.000 hectoliter per jaar brengen. De Halve Maan is de familiebrouwerij achter Brugse Zot en Straffe Hendrik.

De plaatsing van de nieuwe tanks maakt deel uit van een globaal investeringsplan van 1,2 miljoen euro om de twee vestigingen van de brouwerij aan te passen.

Aan het Walplein in het centrum van Brugge worden de vier nieuwe tanks geplaatst en wordt de milieuhinder en de overlast voor de buurt gereduceerd. Op de site van de bottelarij in de Brugse rand wordt geïnvesteerd in automatisering en een verbeterde kwaliteitscontrole.

Op de terreinen aan het Walplein wordt al vijf eeuwen bier gebrouwen. Het is de enige overgebleven actieve brouwerij in de Brugse binnenstad.

'Deze investeringen zijn nodig om aan de vraag naar onze bieren te voldoen', zegt brouwer Xavier Vanneste. 'Sinds de lancering van Brugse Zot in 2005 zijn we zowat de snelst groeiende brouwerij van het land. Momenteel wordt 30 procent van onze omzet door export gerealiseerd. We voeren uit naar vijftien landen, waaronder de Verenigde Staten, Japan en China. De uitbreiding moet ons toelaten de binnen- en buitenlandse vraag te volgen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect