Advertentie

Delhaize ontwart Servisch kluwen

Een Maxi-winkel in de Servische hoofdstad Belgrado - Foto Bloomberg ©Bloomberg

Kleinhandelaar Delhaize telt 9,72 miljoen euro neer voor de overname van een belang van de Servische overheid in C Market. Dat zit vandaag onder de vleugels van het in 2011 door Delhaize overgenomen Delta Maxi, maar was ooit een staatsbedrijf. Een klein deel van de aandelen van C Market zit nu nog bij het personeel.

De informatie is afkomstig van het Servische Pivatiseringsagentschap. Delhaize neemt het 16-procentbelang van de Servische overheid over aan 300 euro per aandeel. Daarmee controleert de retailer nu 91 procent van C Market, waardoor het stilaan beter grip krijgt op het kluwen dat Delta Maxi is.

Delhaize kocht Delta Maxi namelijk van de Delta Holding van de Serviër Miroslav Miskovic. Die niet helemaal onbesproken figuur bouwde zijn imperium uit door tijdens de privatiseringsgolf in Centraal-Europa allerlei staatsbedrijven voor een prikje op te kopen. C Market was er daar een van en een dat blijkbaar nog wat losse eindjes heeft.

De naam C Market is nergens meer te zien in het Servische straatbeeld. Nadat de retailketen onder de hoede van Miskovic kwam, werden ze allemaal omgedoopt tot Maxi- en Mini Maxi-winkels.

En nu zit er dus nog een klein deel van het kapitaal van C Market bij het personeel. Volgens een woordvoerder van het Privatiseringsagentschap zal Delhaize die personeelsleden dezelfde prijs per aandeel bieden zodra de retailer beslist om over te gaan tot de volledige overname.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud