Ecover doet mega-overname in VS

Ecover koopt zijn Amerikaanse sectorgenoot Method waardoor de specialist in milieuvriendelijke was- en schoonmaakproducten in omvang verdubbelt. De twee bedrijven samen halen een omzet van 200 miljoen dollar en tellen 300 werknemers. 'Dit is nog maar het begin van onze expansie', zegt CEO Philip Malmberg in een reactie.

De Nederlander Philip Malmberg werd pas anderhalf jaar geleden CEO van Ecover, dat zich specialiseert in milieuvriendelijke was- en schoonmaakproducten. Hij verving er Michael Bremans, een van de milieupioniers in België. Malmberg werd aangesteld om de nieuwe, ambitieuze strategie van de Deense eigenaar uit te voeren. Ecover is - ondanks zijn Belgische oorsprong in 1979 - intussen al 20 jaar in handen van Skagen, de privé-holding van een Deense miljonair.

Die wil Ecover in de komende jaren omvormen van een Europese speler tot een wereldspeler. De overname van Method, die grotendeels gefinancierd wordt door een kapitaalinjectie, is daarin de eerste stap. Door de overname denkt Malmberg de omzet binnen vijf jaar te kunnen verdubbelen.

De logica achter de overname? 'Complementariteit', zegt Malmberg. 'We verkopen al Ecover-producten in de VS, maar dat stelt niet veel voor. Via Method hebben we nu toegang tot de verkooppunten. Method wordt namelijk verkocht in meer dan 40.000 winkels. En omgekeerd zullen we de Method-producten in Europa op de markt brengen. Method haalt momenteel nog 90 procent van zijn omzet in de VS.'

Ook belangrijk is dat Method en Ecover elk hun specialiteiten hebben, waardoor ze elkaar niet beconcurreren. Ecover is vooral bekend van was- en vaatwasproducten, terwijl Method groot is in handzepen en allesreinigers.

Details over de overnameprijs en de winstgevendheid van de bedrijven worden niet vrijgegeven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content