Frans Colruyt maakt comeback

Frans Colruyt - Foto Lieven Van Assche

Frans Colruyt keert na een sabbatperiode van 15 maanden langs de grote poort terug bij de Halse retailer. Hij gaat in duobaan met zijn neef de groep leiden. Als voormalig topman van Spar zal Frans de retailactiviteiten leiden. Jef Colruyt neemt alle niet-retailactiviteiten onder zijn hoede.

Frans Colruyt had in december 2010 beslist dat hij er even tussenuit trok. Hij had van Colruyt-dochter Spar een bloeiende onderneming gemaakt, maar liet in een brief weten dat hij even wilde afkicken van het drukke zakenleven.

Hij wilde 'even zijn geest leegmaken om de essentie van het leven terug te zoeken'. Met die filosofische overpeinzingen trad hij in het spoor van familieleden. De vroegere nummer één Jo Colruyt haalde inspiratie uit het zenboeddhisme, en Jef Colruyt trok na een hartaanval in 2007 een tijd naar het Verre Oosten om er als boeddhist te gaan leven.

Maar na die 15 maanden lijkt Frans helemaal klaar om weer actief te worden in de groep. Concreet krijgt hij als operationeel directeur alle retailactiviteiten onder zich, met name Colruyt, OKay, Bio-Planet, Retail Partners (Spar Retail), Retail Frankrijk, Foodservice, DreamLand, DreamBaby en ColliShop.

Neef Jef Colruyt blijft voorzitter en gedelegeerd bestuurder. Daarnaast wordt hij operationeel directeur van alle activiteiten in de groep die niet rechtstreeks met retail te maken hebben. Het gaat dan onder meer om de tankstations van DATS 24 en de energieactiviteiten.

De verandering in de operationele leiding verandert niets aan de werking van de raad van bestuur, benadrukt Colruyt in een persbericht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content