Heibel rond speculoospasta Lotus Bakeries

©mfn online editor import

Concurrenten van Lotus Bakeries betwisten de geldigheid van zijn octrooi op de succesvolle speculoospasta. De koekjesbakker heeft echter alle vertrouwen in een goede afloop.

(tijd) - Lotus Bakeries vroeg het octrooi op speculoospasta niet zelf aan, maar kocht het in mei 2009 van Danny De Maeyer en Dirk De Smet, deelnemers aan het programma De Bedenkers. Ze wonnen dat programma in 2007 niet, maar ze hadden voor hun pasta wel een octrooi aangevraagd en gekregen.

Concurrenten van Lotus Bakeries worden sindsdien aangemaand om met de productie van hun speculoospasta's te stoppen. De koekjesfabrikant beweert door het patent een monopolie te hebben om de speculoospasta in België te produceren.

Enkele concurrenten stapten daarop naar de rechtbank van koophandel in Gent. Ze vragen om het octrooi van Lotus Bakeries nietig te verklaren. Volgens hen zou het product niet in aanmerking komen voor een octrooieer.

Bij Lotus Bakeries zegt secretaris-generaal Filip Standaert alle vertrouwen te hebben in een goede afloop van de procedure. 'We verdedigen het octrooi met alle middelen.'

Lotus Bakeries maakte nooit bekend voor welk deel van de omzet de speculoospasta tekent. Maar volgens analisten zou de koekjesfabrikant met de pasta in België alleen een omzet realiseren van 10 miljoen euro. Lotus Bakeries behoort al enkele jaren tot een van de best presterende bedrijven op de Brusselse beurs.

EC

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content