Hilco neemt Free Record Shop over

Foto Dieter Telemans ©Dieter Telemans

De Britse investeringsmaatschappij Hilco neemt dan toch de failliete winkelketen Free Record Shop over. Dat bevestigde curator Thierry Van Doosselaere. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

Hilco Capital had een akkoord gesloten met de curatoren om hen bij te staan bij het openhouden van de winkels gedurende de kerstperiode. Tegen half december zouden de Britten met een definitief overnamebod komen, maar dat gebeurde niet. Daarop besloten de curatoren met andere partijen te beginnen onderhandelen.

Begin deze week werd dan besloten om te beginnen met de veiling van de inboedel via het online veilinghuis Moyersoen. De inboedel van de 68 winkels werd per lot verkocht, maar voor de meeste partijen was vrijdagvoormiddag het startbod van 750 euro nog niet gehaald.

Omstreeks 11 uur haalde Moyersoen de veiling offline omdat er een akkoord was bereikt met Hilco. Dat zal 67 vestigingen overnemen; enkel die in Tielt-Winge wordt afgestoten omdat er een andere overnemer voor is gevonden. Het is voorlopig niet bekend wie die vestiging - een voormalige Extrazone - onder zijn vleugels neemt.

Hilco heeft de intentie om het huidige personeel, een 350-tal voltijdse equivalenten, aan de slag te houden.

'Hilco kan nu beginnen onderhandelen met de eigenaars van de gebouwen, want alle winkels zijn in huurpanden ondergebracht', zegt curator Thierry Van Doosselaere. De Britse maatschappij krijgt de volledige verantwoordelijkheid over de keten vanaf 1 januari. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n