Advertentie
Advertentie

Lego nekt Belgische horlogehype

©Photo News

Is dit het einde van de hype rond Ice-Watch, het Belgische horlogebedrijf? Het Brusselse hof van beroep heeft het beroep dat de Belgische horlogemaker Ice-Watch ingediend had na het verlies van een rechtszaak tegen speelgoedreus Lego, nietig verklaard.

De horloges van Ice-Watch zijn een ware hype wereldwijd. Ice-Watch is een bedrijfje uit Bastenaken, maar de horloges worden in China geproduceerd. Wereldwijd werden al miljoenen stuks verkocht. Het succes ervan is onder andere te danken aan The Black Eyed Peas en David Guetta, die de dingen in videoclips toonden.

Volgens Lego verklaart ook de verpakking deel van het succes. En die verpakking lijkt heel sterk op een Lego-blokje. Daarom spande het Deense bedrijf een rechtszaak aan.

Ice-Watch is wereldwijd een hype maar de verpakking van de horloges lijkt sterk op Lego.

En Lego heeft daarin een nieuwe overwinning geboekt. Een rechter heeft de aanvraag voor een beroepsprocedure nietig verklaard. Reden is dat Lego niet genoeg tijd kreeg voor zijn verdediging. Bovendien had de beroepsakte, die in het Frans opgesteld werd, ook in het Deens verstuurd moeten worden, aangezien Lego in Denemarken gevestigd is.

Conform de beslissing van 5 december moet Ice-Watch nu zijn horloges in ons land van de rechter anders verpakken. Speelgoedreus Lego vindt dat het doosje te veel op een legoblokje lijkt. De horlogemaker krijgt een dwangsom opgelegd van 200 euro per inbreuk en van 10.000 euro per dag dat hij in ons land nog horloges verkoopt in de bewuste verpakking.

Die maatregel gaat in op het moment dat het vonnis door Lego betekend wordt aan Ice-Watch, wat tot vandaag nog niet gebeurd is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud