Miko krijgt tweede voet aan grond in Scandinavië

Miko-topman Frans Van Tilborg - Foto Photo News ©Photo News

Na een zoektocht die twee jaar heeft geduurd, lijkt de kunststofverpakkingen- en koffieservicespecialist Miko eindelijk de deur naar Scandinavië te hebben ingebeukt. Na de overname van het Zweedse Kaffekompaniet eerder dit jaar, verwerft het bedrijf nu een meerderheid in een Deense sectorgenoot.

Miko koopt een belang van 70 procent in ABC Mokka, een koffieservicebedrijf actief in en rond Kopenhagen. Een overnamebedrag wordt daarbij gewoontegetrouw niet gegeven. ABC Mokka telt 20 medewerkers, die in 2012 een omzet van omgerekend 6,5 miljoen euro neerzetten.

De resterende 30 procent in ABC Mokka blijft voorlopig in handen van de drie mede-oprichters van het bedrijf. Zij behouden ook hun managementtaken, wat de continuïteit van de operaties verzekert. De aandelen die zij nog in handen houden, kunnen door Miko via een aankoopoptie ten vroegste binnen 5 jaar overgenomen worden.

Met deze overname vergroot Miko zijn aanwezigheid in Scandinavië. Het bedrijf loerde al lang naar die markt, die vanwege zijn hoge koffieverbruik per hoofd bijzonder aantrekkelijk is. Een geschikte overnameprooi vinden, bleek echter geen sinecure. Maar de overname van het Zweedse Kaffekompaniet in maart van dit jaar, blijkt deuren geopend te hebben.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud