Overname IJsboerke rond

(Foto: Belga) ©BELGA

Zaterdagochtend om kwart voor zes is er na een hele nacht onderhandelen een akkoord bereikt over een overnameplan voor de ijsfabrikant van onder meer IJsboerke. Dat meldt VRT Radio en wordt bevestigd door ACV.

Bij de Tielense ijsfabrikant Belgian Icecream Group is een akkoord bereikt over het overnameplan door ijspralinefabrikant Glacio uit Beerse. Dat akkoord was nodig om BNP Paribas Fortis, een schuldeiser van de Tielense ijsproducent te overtuigen.

Het overnameplan voorziet een doorstart, waarbij 128 van de 335 personeelsleden het bedrijf moeten verlaten, voornamelijk bij de huis-aan-huisverkopers met de bekende ijskarren.

Volgens ACV-Dirk Verhaegen is er vrijwillig vertrek mogelijk voor bepaalde groepen die moeten inleveren, zoals de huis-aan-huisverkopers. Verdere details werden niet gegeven. 'Het is geen goed akkoord,' stelt hij. 'Het blijft een triestige zaak vanwege het sociale bloedbad. Maar dat er een akkoord is, is in deze moeilijke tijden wel een goede zaak.'

Laura Snyders van ABVV vindt het goed dat er nu duidelijkheid is: 'Er is sinds gisterenmiddag veel op en af onderhandeld. Maar nu is er een akkoord dat dinsdag aan het personeel voorgesteld zal worden.' Ze hoopt dat de rust nu voor een hele tijd kan terugkeren.

Voor Peter Janssen, momenteel al bestuurder bij Belgian Icecream Group en CEO van de overnemer Glacio, waren het lange dagen: 'Het is heel zwaar en moeilijk geweest. Het is toch wat schrikken. Je hebt goede intenties om een een bedrijf opnieuw op de rails te krijgen. Maar ik besef dat een sanering niet eenvoudig is.'

Het zal volgens hem een erg drukke week worden: 'De akkoorden met de bank zijn rond. Er is met de Nationale Portefeuillemaatschappij al heel wat onderhandeld en afgesproken, maar dat moet nu in de komende week allemaal officieel gemaakt worden'.

Daarnaast moet volgens de ceo het bedrijf ook zo snel mogelijk gesaneerd worden. 'Er moet ook aan de motivatie van de mensen gewerkt worden, maar ik denk dat we er iets moois van kunnen maken, met troeven voor lokale producten en lokale tewerkstelling,' stelt Janssen verder. 'Met de lente en de zomer in aantocht is er geen tijd te verliezen.' 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content