Advertentie
Advertentie

Personeel Aldi staakt tegen zondagsopeningen

Een tiental Aldi-filialen aan de kust is woensdag gesloten door een protestactie aan de hoofdzetel van de Aldi-centrale voor West-Vlaanderen, het Meetjesland en Henegouwen in Roeselare.

Een tweehonderdtal werknemers protesteert er tegen de plannen van de regionale directie om de winkels ook op zondag te openen, meldt Erika Lambert van bediendevakbond LBC-NVK.

Van de twaalf filialen aan de kust gingen naar verluidt enkel de winkels in Middelkerke en De Panne open. Door de actie is ook de bevoorrading van filialen in het Meetjesland en Henegouwen verstoord.

De personeelsleden hekelen de plannen van de directie om om twaalf Aldi-filialen aan de kust tijdens het toeristisch seizoen te laten openen op zon- en feestdagen. Aldi geeft daarvoor zware concurrentie op als reden. Lambert wijst er echter op dat de supermarktketen sterke cijfers kan voorleggen en ziet dan ook geen reden om de werkdruk te verhogen.

De personeelsactie aan de centrale in Roeselare zou de hele dag duren. De centrale bevoorraadt 73 filialen waar 820 mensen werken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud