Puratos en Grand-Place bundelen krachten in Vietnam

Foto Sofie Van Hoof

Puratos, de specialist in bakkerijgrondstoffen, en chocoladeproducent Grand-Place gaan een joint venture oprichten om de Vietnamese markt te bedienen. Dat melden beide bedrijven in een persbericht.

Beide bedrijven zijn vooral actief in het toeleveren van grondstoffen en ingredi├źnten voor de voedingsindustrie. Ze startten zo'n 10 jaar geleden, onafhankelijk van elkaar, hun activiteiten in Vietnam. De nieuwe combinatie, die voor 70 procent in handen is van Puratos, zal geleid worden door Grand-Place-oprichter Gricha Safarian.

Met de oprichting van de joint venture, die Puratos Grand-Place Vietnam zal heten, is een investering van 10 miljoen dollar gemoeid. Dat geld zal gebruikt worden om de productiecapaciteit van beide bedrijven in het land op te drijven. Er wordt ook een nieuw distributiecentrum en een R&D-centrum gebouwd.

Beide bedrijven willen met hun joint venture een verticaal geïntegreerde chocoladespeler worden. De bestaande producten van Grand-Place zullen gecombineerd worden met de oogst van Vietnamese cacaobonen. 'We kijken erg uit naar de samenwerking met Puratos', zegt Safarian in een persbericht. 'Door samen te werken met een andere Belgische groep, een wereldleider op zijn gebied, kunnen we onze langetermijndoelstellingen nog sneller bereiken.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect