Sergio Herman plant einde Oud Sluis

Sergio Herman - Foto Jimmy Kets

Sergio Herman wil stoppen met zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis. In een interview met De Tijd zegt de Zeeuwse chef dat hij een datum in zijn hoofd heeft waarop hij de periode van Oud Sluis als toprestaurant wil afsluiten.

Herman heeft al vaker gezegd dat hij de werkdruk in zijn restaurant nooit tot zijn vijftigste zou volhouden. ‘Het is verdomd zwaar. 23 jaar heb ik me in dat hok opgesloten. Dat hou je niet vol.’ De chef is nu 42.

Hij is volop bezig met zijn toekomst na Oud Sluis. Hij heeft een luxebrasserie in Cadzand en opent eind 2013 een restaurant in Antwerpen. Daar wil hij nog een

‘Ik voel er echt niks voor om tot het einde van mijn dagen de oesterschotel te serveren waarmee ik bekend ben geworden.

Sergio Herman

Topchef

restaurant in het buitenland aan toevoegen.

Kerstvakantie

Het idee om te stoppen speelt al langer in zijn hoofd. ‘Ik voel er echt niks voor om tot het einde van mijn dagen de oesterschotel te serveren waarmee ik bekend ben geworden.’

De precieze datum wil Herman nog niet kwijt. Het einde van Oud Sluis, met 18 koks in de keuken en tien medewerkers in de zaal, is nog niet voor morgen. Het restaurant is, op een paar data na, al volgeboekt tot de kerstvakantie. En na de zomer zal het reservatieboek voor 2013 snel vollopen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content