Stakingsaanzegging bij Lunch Garden

©rv

Vakbonden en directie bij Lunch Garden zitten op ramkoers. De werknemersorganisaties dienden een stakingsaanzegging in nadat het management de CAO's opzegde.

De bruggen tussen de twee partijen lijken voorlopig opgeblazen na een ondernemingsraad vandaag dinsdag. Volgens een gemeenschappelijk communiqué van LBC, BBTK, ACV en ABVV 'bleef de directie bij haar onredelijke eisen wat leidde tot de stopzetting van de besprekingen'. In maart kondigde het management de invoering van een nieuw bedrijfsplan aan dat - steeds volgens het bericht - 'zware gevolgen zou hebben voor de arbeidsvoorwaarden van het personeel'.

Maar de opzegging van 'alle eerdere sinds 1976 afgesloten akkoorden, waardoor heel wat bestaande arbeids- en loonvoorwaarden niet langer dienen gerespecteerd te worden', was blijkbaar de spreekwoordelijke druppel. 'We zullen niet toelaten dat het personeel moet opdraaien voor dit erbarmelijke beheer', klinkt het strijdvaardig. Volgens de bonden hebben de werknemers sinds 2009 moeten instemmen met een jaarlijkse inlevering van 500 euro om hun baan veilig te stellen.

Lunch Garden is in handen van de de Nederlandse investeringsgroep H2 Private Equity. De groep telt een 60-tal restaurants en stelt circa 1.500 mensen te werk. H2 is in ons land ook nog eigenaar van glazenproducent Durobor. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect