Stassen koopt Kidibul terug van Heineken

©rv

De ciderfamilie Stassen koopt de merken Kidibul, Vintense en Vivara terug van Heineken. Twee jaar geleden verkocht Stassen het familiebedrijf aan de Nederlandse biergroep.

In een persbericht bevestigt de familie Stassen wat De Tijd vorige week al schreef. Heineken kocht Stassen twee jaar geleden van de gelijknamige familie. Heineken is niet enkel in bier een van de wereldgrootheden, maar ook in cider. Het is zelfs de grootste ciderproducent ter wereld, vandaar de interesse voor de grootste Belgische producent én verkoper van appelcider.

Bij die overname veranderden ook Kidibul en Vintense (alcoholvrije wijnen) van eigenaar. Kidibul wordt op menig verjaardagfeestje opgediend als kinderchampagne. Vintense is een alcoholvrije wijn die gemaakt wordt door Stassen. Toen Heineken het Waalse bedrijf overnam had het enkel oog voor de cideractiviteiten, maar niet voor wijn of kinderdranken.

De familie Stassen bundelt de activiteiten binnen het nieuwe bedrijf Neobulles. De productie blijft in Aubel.

Cidreries Stassen is 119 jaar oud. Het werd in 1895 opgericht door Léon Stassen in Aubel, in de buurt van Verviers (Luik). Het familiebedrijf bleef 97 jaar onafhankelijk, maar werd in 1992 verkocht aan de beursgenoteerde Engelse cidergroep Bulmer. In 2002 kreeg Bulmer financiële problemen en werd de Belgische ciderproducent ingelijfd door Scottish & Newcastle.

Cider was evenwel geen prioriteit voor de Britse brouwer. Hij verkocht eind 2007 een deel van de cideractiviteiten aan Heineken en Philippe Stassen haalde het bedrijf zelf weer binnen. Heineken lijfde Stassen uiteindelijk in 2012 volledig in. Philippe Stassen bleef aan het roer als gedelegeerd bestuurder. Dat is nog steeds het geval.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect