Advertentie
Advertentie

Supermarktketen Okay plant 80 nieuwe filialen

Okay, de buurtsupermarkt van Colruyt ©BELGA

Okay, de buurtsupermarkt van Colruyt, wil de komende 10 jaar 80 nieuwe winkels openen in België. In Beersel opent het eind 2015 een distributiecentrum, goed voor 350 jobs.

'De eerste tien jaar van ons bestaan openden we vijftig vestigingen, de laatste zes jaar ook vijftig. We willen dat tempo aanhouden, met zo'n zeven tot acht nieuwe winkels per jaar', zegt algemeen directeur Chris Van Wettere. Zo moet de keten binnen 10 jaar over 180 vestigingen in ons land beschikken. 'Hoewel dat ook afhangt van het vinden van locaties en het verkrijgen van de nodige vergunningen.'

Okay opende zestien jaar geleden een eerste buurtsupermarkt in het Oost-Vlaamse Ertvelde. Ondertussen telt het merk 85 filialen in Vlaanderen, 12 in Wallonië en 3 in Brussel. Okay merkt op dat die sterke groeicijfers gepresteerd werden in een markt waar marges onder druk staan.

Delhaize

Of Okay interesse heeft in een aantal van de 14 Delhaizevestigingen die allicht gesloten worden, wil Van Wettere niet bevestigen. 'Ik denk dat Delhaize eerst moet kijken hoe ze dat zelf kunnen oplossen. Daarnaast is het ook zo dat Okay qua grootte en aanbod eerder aanleunt bij een AD Delhaize.'
    
Qua dekkingsgraad ziet Van Wettere een aantal blinde vlekken in Antwerpen en Limburg. 'We zullen ook iets meer inzetten op Wallonië, vanaf Doornik over Mons naar Namen en Luik, maar niet nog zuidelijker.' Op termijn zou een op de drie winkels in Wallonië moeten liggen.
    
De keten telt nu 1.500 medewerkers. Die zijn grotendeels te werk gesteld in de winkels. Vanaf eind 2015 neemt Okay een eigen distributiecentrum nabij in Beersel in gebruik, wat op termijn 350 jobs oplevert. Wanneer Okay zoals gepland 180 winkels zal tellen, zal de groep ongeveer 3.000 mensen te werk stellen.

Morgen opent Okay zijn honderdste winkel, in De Pinte.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud