219 banen weg bij Staples Direct België

Foto Reuters

Bij de Belgische vestiging van Staples, de Amerikaanse verdeler van kantoorbenodigdheden, staan 219 van de 289 banen op de helling. Dat is het gevolg van de sluiting van de zes winkels, het distributiecentrum in Tongeren, het call center in Eupen en van ontslagen in het hoofdkantoor in Strombeek-Bever.

Staples is een specialist kantooruitrusting voor bedrijven en zelfstandigen.

Deze namiddag werd op een bijzondere ondernemingsraad bij Staples België aangekondigd dat 219 van de 289 werknemers hun job verliezen als gevolg van de sluiting van zes winkels.

Het gaat om 177 arbeiders en 42 arbeiders. De zes winkels in Temse, Aartselaar, Eke, Zellik, Schoten en Zaventem gaan dicht, evenals het call center in Eupen en het distributiecentrum in Tongeren. Ook het hoofdkwartier in Strombeek-Bever wordt zwaar getroffen.

'Het gaat nog maar om een intentie van de directie', aldus Fabienne Senocq, vakbondsafgevaardigde van de socialistische bediendenvakbond BBTK. 'We hopen dat de soep niet zo heet wordt gegeten als ze wordt opgediend. Op 19 oktober komt er opnieuw een bijzonder ondernemingsraad samen waarop we de directie vragen gaan stellen.'

Staples is een onderdeel van de Amerikaanse Staples groep, ’s werelds grootste leverancier van kantoorbenodigdheden. Momenteel heeft de wereldwijde groep een omzet van 27 miljard dollar (21 miljard euro).

De Belgische ontslagronde maakt deel uit van een wereldwijd plan van de groep om tegen 2015 15 procent van het personeelsbestand te schrappen. Daarbij zullen 45 winkels gesloten worden. 'Dat is het gevolg van de bikkelharde concurrentieslag in de sector van de kantoorinrichting en de dalende conjunctuur', aldus Senocq. 'Ook de winstgevendheid van Staples in Europa staat al een hele tijd onder druk.'Het marktaandeel van Staples zou de laatste jaren sterk achteruit gegaan zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud