Advertentie

Bpost geeft eerstdaags formeel startschot beursgang

©Photo News

Bpost maakt eerstdaags formeel zijn voornemen bekend om naar de beurs te trekken. Dat vernam De Tijd. Daarmee wordt de allerlaatste rechte lijn naar Euronext Brussel ingezet.

Ondanks de vele krantenberichten over de grote lijnen van de beursgang gaf de postgroep tot nu toe nooit commentaar. Ook nu weer klinkt een ‘no comment’. Maar daar komt binnenkort verandering in, want de bekendmaking van het voornemen om naar de beurs te trekken - in het jargon: intention to float - is voor binnenkort, luidt het bij meerdere bronnen.

Bpost hoeft niet te wachten op de goedkeuring van zijn prospectus (het document met alle informatie voor de beleggers, red.) door de beurswaakhond FSMA om ermee naar buiten te komen.

Zoals De Tijd al meldde is de lancering van de intekenperiode gepland voor eind mei, begin juni. De eerste notering zou rond midden juni volgen. Analisten verfijnden de jongste weken hun waardering van Bpost. Tot nu toe circuleerde een vork van 2,2 tot 3 miljard euro. Het consensus lijkt nu te focussen op een wat engere vork van 2,5 tot 3 miljard.

Bpost zit voor net geen 50 procent in de handen van de private-equityreus CVC. De Belgische staat bezit de rest. CVC zal wellicht minstens de helft van zijn belang verkopen bij de beursgang. De Belgische staat verkoopt geen aandelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud