Brussels Airlines plant expansie

©Lieven Van Assche

De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines voegt volgend jaar mogelijk een vijfde toestel toe aan zijn langeafstandsvloot. Doel is het aanbod langeafstandsbestemmingen te vergroten.

(tijd) - Brussels Airlines, dat voor 45 procent in handen is van Lufthansa, heeft groen licht gekregen van de raad van bestuur om zijn langeafstandsactiviteiten de komende jaren uit te breiden. 'Het komt er nu op aan het juiste toestel tegen de juiste prijs te vinden', zegt woordvoerder Geert Sciot. Het opstarten van een nieuwe langeafstandsbestemming kost 20 miljoen euro, stelt Michel Meyfroidt, co-ceo van Brussels.

Het komende winterseizoen - dat dit weekend van start gaat - verhoogt Brussels de frequentie op Dakar tot een dagelijkse bediening. Op Banjul wordt voortaan 3 in plaats van 2 keer per week gevlogen. De Belgen vliegen ook steeds meer tussen verschillende Afrikaanse hoofdsteden en positioneren zich almaar nadrukkelijker als 'Afrikaanse' maatschappij, zegt Sciot.

In de loop van volgend jaar verwacht de andere co-ceo Bernard Gustin een beslissing over de toekomst van de Europese vloot van een 30-tal Avro's. De leasecontracten daarvan lopen ten einde tussen 2012 en 2014. De beslissing daarover zal zeker genomen worden in samenspraak met Lufthansa dat tegen 2011 de meerderheid in Brussels kan verwerven.

Lufthansa heeft eerder gezegd dat de dochtermaatschappijen hun autonomie behouden, behalve voor financiën en vlootinvesteringen.

gum

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud