Advertentie

Deutsche Post trekt prognose op

Deutsche Post-topman Frank Appel - Foto AFP

Het Duitse logistieke bedrijf Deutsche Post trekt zijn jaarprognose op. Dat is mogelijk omdat het bloeden bij de postdivisie gestelpt werd, terwijl de internationale logistieke activiteiten goed blijven boeren.

In tegenstelling tot vorig jaar werden de resultaten van Deutsche Post minder beïnvloed door allerlei eenmalige kosten. Het gevolg is dat de bedrijfswinst (ebit) in het tweede kwartaal 14 procent steeg tot 619 miljoen euro. Analisten hadden maar gerekend op 602 miljoen euro.

Vooral het herstel in de postdivisie is opmerkelijk. Maandag meldde PostNL nog een ineenstorting van de brievenmarkt. Deutsche Post heeft het voordeel dat de andere divisies, expres, vracht en logistiek tegenwoordig even groot zijn dan de afdeling 'Brief'. En zelfs daar gaat het dus weer naar wens. Het bedrijf verhoogt zijn ebit-prognose voor de divisie met 50 miljoen euro tot een vork van 1,15 tot 1,25 miljard euro.

En die prognoseverhoging wordt ook doorgetrokken naar het groepsniveau. Daar mikt topman Frank Appel nu op een bedrijfswinst tussen 2,75 en 3 miljard euro. De vorige verwachtingsvork was 2,7 tot 2,95 miljard.

'Onze sterke positie in de internationale expresmarkt en op de Duitse pakjesmarkt heeft zijn vruchten afgeworpen', stelt Appel in een persbericht. 'Ook onze focus op het genereren van hogere kasstromen levert het gewenste resultaat op.'

De cijfers zijn ook niet onbelangrijk voor ons land. Deutsche Post is in ons land nog altijd goed voor ruim 2.000 werknemers, vooral via DHL.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud