Advertentie

Ook Parc Paradisio verlaat Euronext

Parc Paradisio, de uitbater van dierenpark Pairi Daiza, verlaat de eerste markt van Euronext Brussel en trekt naar Alternext. Daarmee is Parc Paradisio het zoveelste bedrijf dat vrijwillig afzakt naar de 'tweede klasse' van de Brusselse beurs.

Parc Paradisio, dat meteen ook zijn maatschappelijke benaming wijzigt in Pairi Daiza, stelt dat zijn profiel beter past bij het specifieke type ondernemingen waarop Alternext zich richt. 'Bovendien sluit het reglementaire kader van NYSE Alternext beter aan bij de grootte van de vennootschap en bij haar beurskapitalisatie', klinkt het.

Parc Paradisio, of Pairi Daiza voortaan, is na aluminiumbewerker United Anodisers, papiergroep Catala en de brouwer Co.Br.Ha. het zoveelste aandeel dat vrijwillig naar Alternext trekt. Daar gelden immers veel soepelere regels. Zo moeten op bedrijven pas binnen vier maanden na het afsluiten van het halfjaar cijfers over het semester publiceren, dus uiterlijk eind oktober. Bedrijven op Euronext zijn verplicht om tegen 31 augustus halfjaarcijfers te geven. Ook met kwartaalupdates moeten Alternext-bedrijven zich niet meer vermoeien.

Voorts zijn ook de regels op Alternext voor melden van verschuivingen in aandeelhouderschap veel minder strikt. Pas bij het overschrijden van de drempels van 50 of 95 procent moet die aandeelhouder dat melden. Op Euronext is dat bij elke overschrijding van een drempel van 5 procent.

Op een algemene vergadering op 15 maart 2011 zal aan de aandeelhouders gevraagd worden om de naamsverandering en de toetreding tot Alternext goed te keuren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud