Advertentie

Personeel EAT staakt voort

Het grondpersoneel van vrachtluchtvaartmaatschappij EAT heeft zoals verwacht vrijdagmiddag tijdens een personeelsvergadering beslist om verder te staken. Tijdens deze vergadering brachten de vakbonden verslag uit van hun gesprek vrijdagmorgen met de directie, waarin die geen toegevingen deed. Volgens vakbondssecretaris Anita Van Hoof (BBTK) heeft de directie laten weten vrijdagnamiddag een nieuw voorstel te zullen doen.

(belga) - Het conflict gaat over het sociaal plan dat de directie voorstelt voor het collectief ontslag van 180 personeelsleden. De vakbonden eisen dat het Pegasus-plan voor het DHL-personeel dat moest afvloeien in het kader van de verhuis naar Leipzig opnieuw wordt toegepast.

De directie beperkt zich voorlopig echter tot opzegvergoedingen op basis van de formule-Claeys, aangevuld met retentiepremies om het personeel te overtuigen aan het werk te blijven tot 1 januari en 31 maart 2010. De directie wil deze premies op individuele basis gaan toekennen, terwijl het personeel een collectieve regeling wil.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud