Think Media: Maurice de Velder aangehouden

(tijd-nieuwslijn) - Maurice De Velder, de voormalige topman van Think Media, heeft zich maandagmorgen aangeboden bij de Antwerpse politie. Hij is inmiddels aangehouden door de onderzoeksrechter en zit in de gevangenis. Dat vernam Tijd-Nieuwslijn van de Antwerpse parketwoordvoerster Leen Nuyts.

De Velder nam vorige week donderdag ontslag als gedelegeerd bestuurder van Think Media . Hij werd verdacht van schriftvervalsing, witwaspraktijken en beursmanipulatie. In het weekend verdween hij richting Frankrijk, nadat tegen hem een internationaal aanhoudingsbevel was uitgevaardigd. De man verklaarde zaterdag in het VRT-middagjournaal dat hij bereid was mee te werken aan het onderzoek, maar kwam niet opdagen op de afspraak met de speurders. Aan het kat-en-muisspelletje kwam dus maandagmorgen een einde.

Frank van Damme, secretaris-generaal van Think Media, denkt niet dat de feiten die door De Velder zijn gepleegd zware gevolgen zullen hebben voor de mediagroep. "Al zijn daden zijn gesteld ten persoonlijke titel, alle tenlasteleggingen situeren zich in de prive-sfeer van Maurice de Velder", klinkt het. "Vorige week donderdag heeft hij duidelijk aangegeven dat hij alles zelf zou uitklaren." Volgens Van Damme doet Think Media momenteel al het nodige om de groep verder te laten werken zoals het hoort.

Een opvolger voor De Velder als gedelegeerd bestuurder is er nog niet, maar het is wel de bedoeling de vacature zo snel mogelijk in te vullen. Bij de zoektocht kijkt Think Media in de eerste plaats naar de eigen rangen. "Waarschijnlijk wordt het iemand van binnenshuis, iemand die de business snapt", zegt Van Damme.

Of de radiolicentie van 4FM onder druk komt, zal volgens de secretaris-generaal in de eerste plaats afhangen van de resultaten van het gerechtelijk onderzoek. "Als er in Think Media zwart geld zou zitten van Frank Verstraeten, had dat al moeten blijken. Alle transacties van de groep zijn nagegaan en er is geen frank gevonden van onbekende bronnen. Alles zit snor", aldus van Damme.

Op de Brusselse fixingmarkt stijgt het aandeel Think Media 9,7% tot EUR 20,85. Er veranderden 130 aandelen van eigenaar.

Koen Lambrecht

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content