Verkeer Brussels Airport op laagste peil in 15 jaar

©veen-goos/Hollandse Hoogte

De voorbije maand zijn er 21.002 vliegtuigen geland en opgestegen op Brussels Airport, een daling met 9,4 procent en tevens het laagste cijfer sinds 1994. Dat meldt Belgocontrol, het overheidsbedrijf dat verantwoordelijk is voor de veiligheid van het luchtverkeer in ons land.

(tijd) - In augustus leek het er nog op dat er een vermindering van de daling van het aantal bewegingen was ingezet. Het aantal bewegingen was toen gezakt met 5,4 procent tegenover 9,9 in juli. Maar in september boerde de trafiek dus weer met 9,4 procent achteruit. Dat heeft natuurlijk ondermeer te maken met het faillissement van Sky Europe.

Brussels Airport doet het ook slechter dan de meeste andere Belgische luchthavens. Charleroi ging er weer met 19,4  procent op vooruit, Oostende zelfs met 27,8%.De kustluchthaven moet het vooral van vracht hebben, Charleroi van passagiers. Luik zakte met 5,9 procent (vooral vracht), Antwerpen presteerde het zwakst met een achteruitgang van 16,5 procent, ondermeer door het sluiten van de route naar Frankfurt.

De vier regionale luchthavens samen noteerden een groei met één procent. Het totaal aantal vluchten op de Belgische luchthavens en over het Belgisch luchtruim daalde met 5,1 procent tot 104.087. Het aantal passagiers en de vrachttonnage van Brussels Airport voor september is nog niet meegedeeld. De nationale luchthaven zit al een maand zonder gedelegeerd bestuurder.  gum

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content