Advertentie
Advertentie

Van Rompuy: "meerderheidspartijen blijven elkaar respecteren"

Na overleg blijkt dat de verschillende meerderheidspartijen elkaar nog steeds respecteren en nog altijd bereid zijn de uitdagingen aan te gaan waar het land voor staat. Dat heeft premier Herman Van Rompuy woensdag tijdens het vragenuurtje gezegd naar aanleiding van het dispuut dat afgelopen weekend ontstond tussen PS en MR.

MR-voorzitter en -vicepremier Didier Reynders stelde zaterdag dat met sommige leiders van de PS niet valt te leven. PS-vicepremier Laurette Onkelinx reageerde furieus en dreigde ermee uit de regering te stappen. De Kamerfractieleiders van Vlaams Belang, sp.a en Ecolo - Gerolf Annemans, Peter Vanvelthoven en Jean-Marc Nollet - wilden van premier Van Rompuy te weten komen hoe het staat met de cohesie binnen de regering.

De eerste minister benadrukte in zijn antwoord dat de verklaringen van de voorbije dagen voor sommigen getuigen van een gebrek aan respect voor de coalitiepartners. "Uit contacten die ik had met de verschillende meerderheidspartijen volgt de bevestiging van het wederzijds respect en van de gemeenschappelijke wil om de uitdagingen waar het land voor staat het hoofd te bieden", dixit Van Rompuy.

De regeringsleider beklemtoonde nog dat het werk tegen de economische crisis en de werkloosheid moet worden voortgezet. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud