'Spotify komt voorlopig niet naar België'

©RV DOC

Spotify, de onlinedienst die gratis muziek in streaming formaat aanbiedt, staat nog niet onmiddellijk klaar om in ons land van start te gaan. Het bedrijf ontkent een Twitterbericht dat eerder op de middag door ontslagnemend minister Vincent Van Quickenborne verspreid werd. Volgens hem was de start gepland voor de zomermaanden.

Spotify doet qua interface wat denken aan iTunes, maar er schuilt in tegenstelling tot bij Apple geen webwinkel achter. Wie een nummer aanklikt, krijgt dat via streaming audio onmiddellijk te horen, zonder te hoeven betalen, maar de muziek komt dus niet op de harde schijf terecht. Het nummer op een mp3-speler plaatsen kan daardoor ook niet. Spotify financiert die gratis dienst met reclameboodschappen die gebruikers zowel te horen als te zien krijgen.

10 miljoen nummers

Daarnaast wordt gewerkt met betalende abonnementen. Klanten betalen net geen 5 euro per maand voor een versie zonder reclame, voor een kleine 10 euro per maand is ook een mobiele applicatie van Spotify beschikbaar. Die laat toe de volledige muziekbibliotheek van meer dan 10 miljoen nummers ook onderweg te beluisteren, bijvoorbeeld op de iPhone of op Android-toestellen.

Spotify is vandaag al beschikbaar in Nederland, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en enkele Scandinavische landen. Op termijn wil het bedrijf wereldwijd actief worden, maar concrete plannen voor een Belgische lancering zijn er dus nog niet. Volgens de jongste cijfers van het bedrijf zelf had de dienst in september 2010 zo'n 10 miljoen gebruikers, van wie 750.000 betalende abonnees.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud