Bertelsmann bergt beursplannen op

©AFP

De familie Mohn heeft beslist om Bertelsmann, de grootste mediagroep van Europa en eigenaar van RTL, dan toch niet naar de beurs te brengen.

Dat schrijft de Duitse krant Handelsblatt. Volgens die krant hapten investeerders niet toe omdat het bedrijf niet echt een interessante groeistrategie kon voorleggen.

De familie Mohn liet in maart al weten dat het van Bertelsmann een publiek bedrijf wou maken, zonder evenwel de controle en het beslissingsrecht te verliezen. De familie is de aangetrouwde kant van de familie Bertelsmann. Die kocht enkele jaren geleden het belang van Albert Frère in Bertelsmann terug.

Bertelsmann is onder andere eigenaar van RTL en van Random House, de uitgeverij die het voorbije halfjaar sterk scoorde dankzij het succes van de erotische trilogie ‘fifty shades of grey’. Voorts heeft het concern tentakels in de muziekwereld.

Volgens analisten wou Bertelsmann via een kapitaalverhoging op de beurs de expansie buiten Europa en de VS financieren. Momenteel haalt Bertelsmann nog 80 procent van zijn inkomsten in Europa.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud