Ablynx: meer inkomsten, minder verlies

Topman Edwin Moses is tevreden over de vooruitgang van Ablynx in het eerste halfjaar. ©Thierry du Bois

Het biofarmabedrijf Ablynx zag in het eerste halfjaar zijn inkomsten met 72 procent stijgen en zijn nettoverlies 40 procent kleiner worden. Topman Edwin Moses is ook erg tevreden over de vooruitgang op operationeel vlak.

Ablynx boekte in de eerste zes maanden van het jaar 22,2 miljoen euro aan inkomsten. De stijging met 72 procent tegenover de overeenkomstige periode van 2013 is volledig te danken aan hogere inkomsten uit onderzoek en ontwikkeling.

De operationele kosten stegen met een kwart tot 29,8 miljoen euro, wat een bedrijfsverlies oplevert van 7,6 miljoen euro. Dat is 30 procent minder dan een jaar eerder. Ook het nettoverlies werd gevoelig kleiner, 40 procent tot 6,3 miljoen euro.

Ablynx beschikt over een stevige kaspositie. Eind juni had het bedrijf 196 miljoen euro in kas. Een jaar eerder was dat slechts 72 miljoen.

In het persbericht drukt gedelegeerd bestuurder Edwin Moses zijn tevredenheid uit over de gang van zaken, zowel op operationeel als op financieel vlak. ‘Wij behaalden onze derde klinische proof-of-concept en hebben nu een product dat klaar is voor Fase III, wat aantoont dat Ablynx een belangrijke overgang heeft gemaakt naar een bedrijf met producten in laat-stadium klinische ontwikkeling’, klinkt het. Hij heeft het over het anti-vWF Nanobody caplacizumab, een middel bedoeld om patiënten te behandelen die aan de zeldzame bloedziekte TTP lijden.

Ook de andere belangrijke klinische programma’s boekten vooruitgang volgens Moses. In totaal heeft Ablynx meer dan 30 Nanobody-programma’s in onderzoek en ontwikkeling.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud