Advertentie

Arseus wil af van softwaretak Corilus

Ger van Jeveren, de CEO van Arseus. ©Thomas De BOever

De toeleverancier voor de medische sector Arseus zet zijn softwarepoot Corilus te koop. Dat vernam De Tijd van meerdere bronnen.

Bij Arseus wou men woensdagavond niet veel kwijt. ‘We bekijken continu alle strategische opties. Voor de rest heb ik geen commentaar’, zei financieel directeur Jan Peeters. Na de publicatie van het artikel van De Tijd zegt een woordvoerder van Arseus dat 'dergelijke speculaties zich in onze markt regelmatig voordoen'. 'Als we serieus met een verkooptraject bezig zouden zijn, dan hadden we dat zelf wel gemeld. Er zijn, op dit moment, geen overnamebesprekingen aan de orde', stelt hij.

Arseus is al langer bezig met een strategische heroriëntatie om te focussen op zijn hoofddivisie Fagron. Die is gespecialiseerd in het maken van magistrale bereidingen voor apothekers. Corilus is de laatste resterende divisie buiten Fagron. Het is de Belgische marktleider op het vlak van IT-oplossingen voor dokters, tandartsen, apothekers, opticiens, enzovoort en boekte vorig jaar 43 miljoen euro omzet en een recurrente kasstroom (rebitda) van 13 miljoen. Arseus staat voor 386 miljoen omzet en een rebitda van 98 miljoen.

Wortels

De verkoop van Corilus is voor Arseus een terugkeer naar zijn wortels. Het bedrijf werd in 1990 door Ger Van Jeveren opgericht als Fagron. Tien jaar later slorpte Omega Pharma het op. Omega bracht Fagron, ondertussen samengevoegd met andere B2B-activiteiten en omgedoopt tot Arseus,  in 2007 naar de beurs.

Twee jaar later verving het investeringsfonds Waterland Omega Pharma als referentieaandeelhouder. Waterland stapte in april 2014 volledig uit en ook Marc Coucke liet Arseus bijna volledig los.

Lees meer details in De Tijd van donderdag 10 juli.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud