Dubbel succes voor UCB in Japan

Roch Doliveux, de ceo van UCB, bij de voorstelling van de halfjaarcijfers in augustus - Foto Photo News

Het Belgische farmaconcern UCB mag twee van zijn topgeneesmiddelen in Japan op de markt brengen voor welbepaalde toepassingen. Het gaat om Neupro, dat door Otsuka Pharmaceutical gecommercialiseerd zal worden, en om Cimzia, waarvoor Astellas Pharma de partner van UCB is.

UCB Japan kreeg op Kerstdag groen licht van het Japanse ministerie van Gezondheidszorg, Arbeid en Welzijn om Cimzia op de markt te brengen in de vorm van injectiedosissen van 200 mg, voor onderhuidse toediening. Het middel mag worden gegeven aan volwassenen die lijden aan reumatoïde artritis (RA), bij wie een conventionele behandeling niet hielp.

Cimzia is momenteel al in meer dan 30 landen in de handel, onder meer in Europa en de Verenigde Staten. In januari 2012 sloten Astellas en UCB een akkoord om in Japan het middel samen te onwikkelen en te commercialiseren voor de behandeling van RA. UCB maakt Cimzia aan en levert het, terwijl Astellas instaat voor distributie en verkoop.

Cijfers over het mogelijk potentieel in Japan, na de VS de belangrijkste farmamarkt ter wereld, geeft UCB niet, maar dat er in het sterk vergrijsde Aziatische land een markt is voor reumamiddelen, lijdt geen twijfel.

Otsuka

Een tweede doorbraak in Japan heeft betrekking op Neupro. Dat middel, de dopamine-agonist rotigotine, wordt toegediend via een pleister en zo geleidelijk in de loop van 24 uur opgenomen via de huid. Neupro heeft in Japan groen licht gekregen voor de behandeling van de ziekte van Parkinson en het rusteloze benensyndroom.

Het UCB-middel wordt op de markt gebracht door Otsuka Pharmaceutical op basis van een overeenkomst die al in 2002 met de Belgische groep werd gesloten. UCB en Otsuka brengen sinds 2010 al samen het epilepsiemiddel E-Keppra op de Japanse markt.

Met Japan erbij is Neupro nu goedgekeurd in 35 landen. Wereldwijd worden al meer dan 120.000 patiënten met Neupro behandeld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud