Galapagos krijgt miljoenensubsidie

CEO Onno van de Stolpe (Foto ANP) © ANP XTRA

Het Mechelse Galapagos krijgt steun van het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT). Dat instituut maakt 2,5 miljoen vrij waarmee Galapagos onderzoek kan doen naar een nieuw middel voor de behandeling van IBD (Inflamatory Bowel Disease).

IBD is een chronische ontsteking van de darm, met als bekendste voorbeeld de ziekte van Crohn. Voorlopig wordt dat soort ziekte voornamelijk behandeld met TNF-blokkers. Wetenschappers linken een groot aantal aandoeningen aan over­ma­ti­ge pro­duc­tie van TNF-al­fa, een stof die tumors bestrijd door een ontstekingsreactie te creëren. Maar bij patiënten van ontstekingsziekten maakt het lichaam een teveel aan TNF aan.

De behandeling met TNF-blokkers werkt echter niet voor een flink stuk van de patiënten. Daarom wil Galapagos verder onderzoek doen met enkele van zijn 'targets'. Dat onderzoek moet het bedrijf 'meer inzicht geven in het potentieel van onze programma's voor toepassing in deze indicatie', zegt Chief Scientific Officer Piet Wigerinck.

Galapagos gaat voor zijn onderzoek naar de therapeutische waarde van zijn verschillende stoffen samenwerken met enkele academici aan de KULeuven en de Universiteit van Gent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud