Advertentie
Advertentie

Nog 180.000 stuks Omega Pharma 'op zolder'

Met Omega Pharma-CEO Marc Coucke (r.) verliest het Brussels beursparket een kleurrijk figuur (foto: Photo News)

Marc Coucke en Waterland Private Equity hebben na het aflopen van het uitkoopbod op Omega Pharma 99,26 procent van alle aandelen in handen. Dat betekent dat er nog zo'n 180.000 aandelen ergens rondslingeren op Vlaamse zolders.

Het aandeel Omega Pharma is van de beurs geschrapt. Het overnamebod is afgelopen. Maar zoals steeds bij overnametransacties blijkt een deel van de aandeelhouders hun aandelen niet aangeboden te hebben.

Gewoon vergeten. Niet op de hoogte. Of de documenten - van toen nog niet alles elektronisch was - ergens verloren geraakt op zolder. Dat geldt zeker bij bedrijven die lang op de beurs hebben gestaan.

Bij zo'n krasse knarren van de beurs gebeurt het vaak dat bij een uitrookbod overnemers uiteindelijk meerdere procenten van het aandelenkapitaal niet in handen krijgen. Omega Pharma was een relatieve 'jongeling' op de beurs, die pas in 1998 debuteerde. En daarom is dus 'maar' 0,74 procent van de stukken niet aangeboden.

Zo'n 180.000 aandelen zijn dus nu nog in omloop. Maar niet getreurd voor zij die toch nog op een aandeel Omega Pharma botsen. Die geven nog 30 jaar lang recht op een uitkering van 36 euro per stuk, de prijs die Coucke ook voor alle andere aandelen betaalde.

De 'verloren' aandelen hebben een waarde van in totaal 6,5 miljoen euro. Dat geld moet Coucke 30 jaar lang op een geblokkeerde rekening storten.

Die 180.000 aandelen - die nu van rechtswege aan de overnemers toekomen - zijn aan die prijs 6,5 miljoen euro waard. Dat bedrag moeten de overnemers tot 2042 op een geblokkeerde rekening storten bij de Deposito- en Consignatiekas.

Een deel van die aandelen zal zonder twijfel nog opduiken maar hoogstwaarschijnlijk niet allemaal waardoor Coucke samen met Waterland het bedrijf toch met een kleine korting in handen krijgt.

De overnameprijs van 36 euro waardeert Omega Pharma op 873 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud