Overheid en concurrentie knagen aan resultaat PCB

©Photo News

Toenemende concurrentie en overheidsmaatregelen om te bezuinigen in de gezondheidssector, wogen op de omzet en de winst van PCB. Dat is de grootste verdeler van geneesmiddelen in ons land.

De omzet daalde de eerste zes maanden met 3,4 procent tot 294 miljoen euro, een gevolg van 'zowel verzwakte activiteit als van de toenemende concurrentie', zo schrijft PCB in zijn halfjaarbericht

Het bedrijfsresultaat zakte met 19 procent tot 2,14 miljoen euro, de nettowinst ging 17 procent lager tot 1,37 miljoen euro. De indexering van de lonen en de hogere brandstofprijzen verklaren die daling grotendeels, aldus PCB.

Volgens de distributeur is de 'evolutie van de geneesmiddelenmarkt tot stilstand gekomen de eerste zes maanden', met zelfs een lichte daling van 0,8 procent. PCB wijt dat aan de recente overheidsmaatregelen om de kosten van de gezondheidszorg te verlagen.

Omdat het om structurele maatregelen gaat verwacht de groep dat die trend zich doorzet tijdens de tweede jaarhelft. Om dat te counteren zet de groep zijn 'strategie van rationalisering' verder met als doel het bedrijfsresultaat van 2011 te handhaven'.

PCB sloot vanavond onveranderd op 3,50 euro. De groep stelde einde juni 403 personen te werk, tien minder dan einde vorig jaar. De PCB-groep is actief op de markt van de farmaceutische distributie via haar filiaal Pharma Belgium. Dat filiaal heeft zes vestigingen.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud