Roche trekt 26ste jaar op rij dividend op

©REUTERS

Roche heeft in 2012 licht onder de verwachtingen gepresteerd. Maar het bedrijf onderstreept dat er dit jaar cijfers in stijgende lijn zitten aan te komen. De Zwitserse farmareus rekent daarbij op een goedkeuring voor een nieuw middel voor de behandeling van borstkanker. Het dividend wordt andermaal opgetrokken.

Roche zag zijn nettowinst vorig jaar met 2,4 procent stijgen tot 9,77 miljard Zwitserse frank (7,87 miljard euro). Per aandeel kwam de winst uit op 13,62 frank, licht onder de 13,67 die het analistengilde gemiddeld verwachtte, volgens Bloomberg. Het bovenste lijntje van de resultatenrekening kwam wel licht boven de verwachtingen uit, met 45,5 miljard frank in plaats van de verwachte 45,3 miljard.

De winst mag dan licht onder de analistenconsensus zijn uitgevallen, Roche toont zich wel andermaal een baken van stabiliteit als het op de verloning van de aandeelhouders aankomt. De Zwitsers trekken voor de 26ste keer op rij het dividend op, met 8 procent deze keer. Aandeelhouders mogen rekenen op 7,35 frank per aandeel.

En als alles volgens verwachting verloopt, zal het beeld er volgend jaar niet al te anders uitzien. Roche zegt voor 2013 te rekenen op een winstgroei in lijn met 2012, gesteld dat de wisselkoersen niet te hard schommelen. Roche rekent daarbij vooral op de goedkeuring van T-DM1, een middel tegen borstkanker dat in februari beoordeeld wordt door de bevoegde autoriteiten.

Roche is de grootste fabrikant van middelen tegen kanker ter wereld. In borstkanker is het nu al een grootmacht, met stermiddel Herceptin. T-DM1 moet voortbouwen op die dominantie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud