Thrombogenics even ruim 1 miljard waard

Patrik De Haes, CEO van Thrombogenics (foto: Emy Elleboog) ©Emy Elleboog

Beleggers juichen om de 'wereldprestatie' die Thrombogenics neerzette met het positief Amerikaans advies voor stermiddel ocriplasmine. Ze stuwen het aandeel 20 procent hoger en plakten zo voor het eerst een waardering van meer dan 1 miljard op het biotechbedrijf.

'Een prestatie van wereldniveau', zo omschreef een duidelijk opgeluchte CEO Patrik De Haes het positief advies van een Amerikaans panel voor ocriplasmine het stermiddel van Thrombogenics.

De Leuvense biotechnologiegroep slaagt zo in haar zwaar Amerikaanse examen en ziet het pad geƫffend naar een goedkeuring voor ocriplasmine door de geneesmiddelenwaakhond FDA - op 17 oktober - en de 'vetpot' die de cruciale Amerikaanse farmamarkt is.

1 miljard

Ook bij beleggers is de opluchting groot. Eerder op de week was de handel in het aandeel nog extreem nerveus, met een hyperventilerende handel als het FDA de voorbereidende documenten voor de publieke hoorzitting van donderdagavond online zette.

Bij opening schoot het aandeel Thrombogenics 20 procent hoger naar 28,13 euro, bij een erg drukke handel. Beleggers plakken zo voor het eerst een waardering van meer dan 1 miljard euro op het aandeel. Even later nam het aandeel een beetje gas terug met een winst van 15 procent tot 26,68 euro, goed voor een beurswaarde van 956 miljoen euro. 

De beurshandel is net als dinsdag extreem druk. Na nog geen uur handel lag de handel al meer dan 400.000 stuks. Daarmee lijkt het dagrecord van dinsdag, dik 1 miljoen verhandelde aandelen, in zicht.

Lees in de weekendeditie van De Tijd de reportage over de cruciale Amerikaanse test van Thrombogenics, van onze verslaggever ter plaatse in Washington.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud