Tigenix halveert

Eduardo Bravo, CEO van Tigenix (foto: Wim Kempenaers) ©wim kempenaers (wkb)

Tigenix ziet zijn beurskoers halveren. De biotechnologiegroep moest zijn aandelen gisteren fors braderen om broodnodig geld op te halen.

Op de beurs van Brussel halveert Tigenix. Het aandeel tuimelde bij de hervatting van de handel 50 procent naar 25 cent, een diepterecord. De handel is extreem druk met tot nog toe bijna 10 miljoen stuks, zo'n 40 keer het gemiddelde dagvolume over de voorbije 12 maanden. 

De 25 cent is ook de koers waartegen de Leuvense biotechnologiegroep donderdag in een private plaatsing nieuwe aandelen uitgaf.

Dat was een korting van liefst 50 procent op de toenmalige beurskoers. De biotechnologiegroep had dan ook niet meteen een wervend verhaal te vertellen: de beurskoers noteerde al voor de kapitaalronde rond een dieptepunt en het bedrijf liep met zijn stermiddel ChondroCelect recent een blauwtje in Frankrijk.

Cash burn

Die korting bleek nodig om investeerders over de streep te trekken. Uiteindelijk gaf Tigenix 26 miljoen nieuwe aandelen uit. Daarmee verwaterden de bestaande aandeelhouders met ruim een kwart, maar haalden de Leuvenaars 6,5 miljoen euro op.

Daarmee is de toekomst nog niet verzekerd. 'Met een maandelijks cash burn van zo'n 1,5 miljoen euro en een kaspositie van 1 miljoen eind juni, schatten we dat het bedrijf nu zo'n vijf maanden kan doorwerken', becijfert KBC Securities-analist Jan De Kerpel.

De analist verlaagt het advies tot 'reduce', zeg maar een verkoopadvies. Hij hanteert een koersdoel van 40 cent, maar die waardering gaat er van uit dat Tigenix tegen eind dit jaar cash in het laatje krijgt die de aandeelhouder niƩt verwatert.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud