'We laten UCB niet los'

‘We zijn vastberaden UCB te begeleiden in zijn ontwikkeling op lange termijn’, liet de familie Janssen weten aan Trends.

UCB-aandeelhouders die hoopten dat door de consolidatiegolf in de farmasector ook UCB zal opgeslorpt worden, mogen de hoop op snel rendement opbergen.

‘Financière de Tubize is geen verkopende partij’, laat Marc Van Steenvoort, directeur van de monoholding weten. Tubize heeft een belang van 34,1 procent in UCB. Tubize op zijn beurt is voor meer dan de helft in handen van de oprichtersfamilie Janssen. Wie UCB wil kopen, heeft dus de steun van Tubize nodig.

‘We zijn vastberaden UCB te begeleiden in zijn ontwikkeling op lange termijn’, klinkt het. ‘De familie wil werk maken van een industrieel project op lange termijn dat UCB moet toelaten uit te groeien tot een wereldleider in de biofarmacie.’

In een recent interview met De Tijd sprak Roch Doliveux, die volgend jaar na tien jaar stopt als CEO, al gelijkaardige taal. ‘Onze grote aandeelhouders hebben volgehouden tijdens de moeilijke jaren. Ze willen nu ten volle van de goede jaren kunnen genieten.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud