'BNP trekt bod op Fortis Insurance mogelijk in'

©Hilz/Hollandse Hoogte

De Franse grootbank BNP Paribas overweegt ernstig om haar bod op de verzekeringstak van Fortis België in te trekken. Dat schrijft de Franse krant La Tribune. BNP reageert daarmee op het verzet van Fortis-aandeelhouders tegen de door de overheid georkestreerde opsplitsing van de bank-verzekeraar.

(tijd) - La Tribune, dat zich baseert op niet nader genoemde bronnen, stelt dat BNP overweegt om Fortis Insurance Belgium volledig of gedeeltelijk te laten vallen. In het laatste geval zou BNP een belang nemen van 51 procent in de verzekeringstak, en de rest overlaten aan Fortis Holding. Dat zou de minderheidsaandeelhouders, die zich roeren wegens de ontmanteling van de bank-verzekeraar, moeten sussen.

Daarbij moet wel worden opgemerkt dat BNP Paribas nog tot 28 februari gebonden is aan de verkoopsovereenkomst en dus zijn bod op Fortis Insurance Belgium niet zomaar kan terugtrekken.

Maandag meldde het persagentschap Reuters nog dat BNP Paribas volgens bronnen dicht bij het dossier bereid zou zijn om een kleiner deel dan voorzien over te nemen van de verzekeringspoot van Fortis. 

BNP Paribas wilde geen commentaar geven op dat bericht en herhaalde de Fortis-deal nog steeds onder de voorwaarden van begin oktober te willen doorvoeren.

Vastberaden

'BNP Paribas blijft vastberaden om de Fortis-activiteiten over te nemen op basis van de overeenkomst die in oktober werd bereikt met de Belgische overheid', verklaarde een woordvoerster maandag. Midden december had gedelegeerd bestuurder Baudouin Prot al duidelijk gemaakt dat hij niet bereid is meer op tafel te leggen voor Fortis. Als de Fortis-deal zou mislukken, zou dat geen ernstige gevolgen hebben voor BNP Paribas, zei Prot toen nog.

BNP Paribas bereikte tijdens het zogeheten tweede reddingsweekend van Fortis een deal met de Belgische overheid waarbij de Franse groep de hand kon leggen op Fortis Bank België en de Belgische verzekeringstak van Fortis. Maar sinds het arrest van het Brusselse hof van beroep, dat bepaalt dat de aandeelhouders van Fortis zich over de verkoop aan BNP Paribas moeten uitspreken, bestaat er de grootste twijfel of de deal nog wel zal doorgaan. Sindsdien wordt erop gespeculeerd dat BNP Paribas en de overheid opnieuw zouden onderhandelen om de voorwaarden van de Fortis-deal aan te passen. 

PS/KE/SMi

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud