'Bedrijfswereld niet overtuigd van nieuw Fortis-akkoord'

De Belgische economische spelers zijn nog steeds niet overtuigd van het nieuwe akkoord over de toekomst van Fortis holding. Dat blijkt uit een enquête van het financiële adviesbureau Quanteus over de toekomst van Fortis, afgenomen bij verantwoordelijken uit de zakenwereld enerzijds en bij professoren en experten anderzijds.

(echo/belga) - Het 'stand alone'-scenario kan op het meeste succes rekenen terwijl slechts 38 procent van de respondenten vindt dat de herziening van het akkoord met BNP Paribas - waarbij Fortis holding 90 procent van de Belgische verzekeringsactiviteiten behoudt - beter is dan de oplossing van oktober. Voor 58 procent is de nieuwe overeenkomst nog steeds onvoldoende of te onduidelijk.

De enquête toont ook een gebrek aan informatie over de toekomst van Fortis aan. Slechts 32 procent van de respondenten denkt dat ze voldoende geïnformeerd zijn om een beslissing te nemen op de algemene vergadering van woensdag in Brussel. 52 procent denkt het tegenovergestelde.

Bovendien heeft meer dan de helft van de bevraagden geen duidelijk zicht op wat er gebeurt indien de aandeelhouders de redding afschieten. De helft denkt dat dat scenario een terugkeer naar een stand alone scenario inhoudt.

Bijna de helft van de bevraagden vindt dat het geschikt zou zijn indien de AV uitgesteld zou worden.

Aan de enquête namen 26 respondenten deel. 'Dit lijkt een kleine opkomst, maar de enquête gaat voor kwaliteit boven kwantiteit', volgens Quanteus.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud