Fortis verbreekt contract met Mittler

©Photo News

Fortis-holding verbreekt het contract met voormalig financieel directeur Gilbert Mittler. Fortis distantieert zich van Mittler, nadat er ophef ontstond rond zijn vertrekvergoeding. Die bedroeg vier miljoen euro, terwijl Mittler bij Fortis aan de slag bleef in een andere functie.

(tijd/belga) - Ceo Jean-Paul Votron moest op 11 juli opstappen omwille van de kapitaalverhoging en kreeg 1,35 miljoen euro opstapvergoeding mee. Fortis zweeg toen over het lot van financieel topman Gilbert Mittler, maar maakte op 1 augustus bekend dat hij een nieuwe functie kreeg: speciaal adviseur van de ceo, toen Herman Verwilst.

Wat Fortis voor de buitenwacht verzweeg, was dat Mittler, ondanks het feit dat hij verder aan de slag bleef bij Fortis, toch een royale ontslagvergoeding kreeg die een veelvoud is van wat topman Votron mee naar huis nam. Mittler streek meer dan 4 miljoen euro op.
Gilbert Mittler streek zijn vertrekpremie afgelopen zomer op en was tot vandaag nog bij Fortis aan de slag. Toch kreeg hij al zijn vertrekpremie uitgekeerd. Zoals het er nu uitziet, is hij meteen goed voor de hoogste premie van alle in opspraak geraakte bankiers.

Fortis wilde geen commentaar geven op het bedrag van de ontslagvergoeding die voormalig CFO Gilbert Mittler heeft ontvangen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n